2008. május 4., vasárnap

Kenesei OD Trophy

A 2008. 04. 27-én megrendezett versenyről a következőt posztoltam a sailing.hu Nautic osztály fórumába. Emlékül legyen meg itt is. Képek Szilvitől.

"A kenesei szezonnyitó OD Trophy a Meniscus fedélzetéről

1-2 gondolat

Köszönjük Pallus a gratulációt, külön jólesett, hogy tőled érkezett. Legyen ez fátyol a múltra, amire már különben sem emlékszem...

Tipikus kenesei verseny: 60+ (!) hajó, 4 futam, 50 perces up&down pálya terelőbójával (aa legjobb), krajc befutó, 20 fokokat lengő széllel. Az egyik bójánál pedig mindig flautéval. Csak most fordítva volt, mint általában: a parttól távolabbi bója szívatta a népet. Hagi módosíthatta volna a pályát a szél felé az utolsó futamban, mely enélkül irreális eredményt hozott.

Vasárnap nekünk fújt a szél, három futamot sikerült megnyernünk. Az eredmény ellenére egyáltalán nem éreztük fölényben magunkat: izgalmas és szoros csatákban sikerült feljönnünk. Rajt-cél győzelem talán csak az utolsó futamban volt, de mondom, az nem volt reális eredmény. Sopi hozta a rutint, Szityu példát mutatott küzdeni tudásból, Stefán Tibi megmutatta, hogy a Kacor Király is tud átkozottul jól menni, láttuk, hogy a Fantommal is számolni kell a jövőben, az Oxigén meg változatlanul valami láthatatlan gumikötéllel van hozzánk kötve (már a 99-es Balaton Maraton óta, igaz, Laci?). Csak mindenhol közbejött valami, hol egy havária, hol egy elnézett bója, nekünk talán kicsit kevesebb. Ennyi elég volt a győzelemhez, de minden csoda három napig tart...

Jó volt végre átmozgatni a berozsdásodott izmokat, izületeket és idegeket, nem beszélve a hajó szerelvényeiről. Jó volt fedélzetmesterünk ismert szófordulataira buzdulni. Jó volt új mancsaft rutintalan, de elszánt munkáját látni a Meniscus fedélzetén, jó volt a mocókat teljes értékű mancsafttá előléptetni . Meg jó volt mindenkinek felfrissíteni a szabályismeretet, melyhez a tavaszi továbbképzés, melyről lejebb Sopi tesz említést, nem tűnt mindig elegendőnek (pl. útjog meg nem adását nem 360, hanem 720 mentesíti...). Jó volt újra a vízen találkozni az osztálytársakkal (7 Nautic!) és más osztály ismert arcaival, na meg persze Csilla mamával. Jó volt új Nautic hajót a vízen üdvözölni (Predator: nomen est omen...), a kormányánál szeretett osztálykapitányunkkal.

Jó vót.

G."


Nincsenek megjegyzések: